Tandvärk Stockholm

Har du akut tandvärk? Vi hjälper dig samma dag!

Akut tandvärk är bland det värsta man kan uppleva. Därför är det viktigt att få snabb hjälp som lindrar värken. Vi har som policy att du får en tid samma dag som du ringer. Tandvärk kan komma plötsligt men i de flesta fall är det relaterat till att man inte fått ta del av tandvård på länge. Om du drabbas av smärta i tänderna kan vi hjälpa dig, både i den akuta fasen men också långsiktigt. Om du har behov av akut tandvård koncentrerar vi oss på det viktigaste, att göra dig smärtfri och återställa funktion. Därefter lägger vi tillsammans upp en plan på hur vi skall fortsätta hjälpa dig på bästa sätt. Våra erfarna tandläkare lämnar alltid ett kostnadsförslag i förväg så att du som patient har full kontroll över ekonomin. Ring oss på 08-10 10 80 eller boka en tid online. Välkommen!

Akut tandvärk – Vi erbjuder akuttid samma dag

Tandvärk är ett av flera tecken på att en eller flera tänder blivit infekterad eller inflammerad. Ofta beror det på att tanden drabbats av karies – hål i tänderna – och bakterier har tagit sig in i tandroten. Ju längre en person väntar med att söka tandvård, desto värre kommer inflammationen och därmed smärtan att bli. I värsta fall kan tanden i slutändan behöva dras ut.

Vilka typer av tandvärk finns det? 

Även om tanden gör ont kan smärtan som orsakas av tandinfektion visa sig på olika sätt. Och smärtan kan även flytta sig till olika delar av käken eller munnen.

  • Ilningar eller isningar i tänderna som håller sig i längre och blir värre med tiden.
  • Huggande smärta som kommer och går.
  • Molande värk som antingen är konstant eller kommer och går.
  • Smärta när du försöker borsta tänderna.

Vad beror smärtan på? 

Tandvärk beror oftast på att tandnerven blivit inflammerad på grund av olika orsaker.

  • Karies. Hål i tänderna är den vanligaste orsaken till varför tanden blivit inflammerad och orsakar tandvärk. Eftersom du fått ett hål i tanden står tandnerven oskyddad mot bakterier som tar sig in och orsakar inflammation. Om tanden inte behandlas kommer inflammationen sprida sig genom tandens rotkanal till andra delar av munnen och leda till betydligt mer komplex behandling för att komma till bukt med smärtan.
  • Infektion under en tand som inte är rotfylld. Inflammationen kan sprida sig utanför rotspetsen och producera var som i sin tur leder till att käkarna kan svullna upp.
  • Infektion under en rotfylld tand. Ibland kan en rotfyllning inte bli tillräckligt tät och då kommer bakterier in i området där tandnerven tagits bort.
  • Tandskada. Du har varit med om en olycka där delar av tanden skadats och pulpan stor oskyddad vilket i sin tur leder till att bakterier tar sig in och orsakar tandinfektion.
  • Tandlossning. Om du har drabbats av tandlossning kommer området runt tanden bli infekterad, svullna upp och orsaka tandvärk.

Har du drabbats av akut tandvärk?

Kontakta oss på Stockholm Tandläkarcenter på 08 – 10 10 80 eller boka en tid online. Vi har långa öppettider på vardagar och även öppet på helger. Har du akuta problem så får du tid samma dag.

Dela denna sida