Tandläkarundersökning hos Stockholm Tandläkarcenter

Tandläkarundersökning – bästa garantin för dig att undvika större behandlingar

Patienter som besöker tandläkaren för undersökning minst en gång om året undviker oftast större komplikationer med tänderna. En undersökning görs för att ta reda på om du har några problem eller sjukdomar i tänderna, munnen eller käkarna. Ju tidigare eventuella problem upptäcks, desto mindre behandlingsmetoder kommer att krävas för att åtgärda dem.

Hur går en tandläkarundersökning till?

På Stockholm Tandläkarcenter kommer vi be dig att fylla i ett formulär där du får svara på frågor om bland annat ditt allmänna hälsotillstånd, om du äter några särskilda läkemedel eller om du snusar/röker. Vi kommer att redan innan besök ta reda på om du lider av tandläkarskräck. Vi har lång erfarenhet av att behandla personer som av olika anledningar känner rädsla, oro eller skräck inför sitt besök och kommer att vara noga med att trygga dig inför, under och efter ditt besök. Vi kommer även att be dig att borsta tänderna innan besöket för att underlätta för tandläkaren att hitta eventuella problem.

En vanlig undersökning brukar ta mellan 20 och 40 minuter. Men i vissa fall kan det krävas ytterligare undersökning om tandläkaren upptäcker något som behöver behandlas. Första gången du besöker Stockholm Tandläkarcenter kommer vi att ta röntgenbilder för att kunna utvärdera hälsan på tänderna under tandköttet och käkarna.

Små problem i munnen kan hindras bli större

Din tandläkare kommer att undersöka dina tänder grundligt. Du kommer därför att få lägga dig på en stol som lutas nedåt så att tandläkaren kan få en bra överblick av din mun och dina tänder. Om det är så att du av någon anledning är obekväm av att ligga ner eller om det orsakar smärta så är det viktigt att du pratar med tandläkaren om det här redan innan. Då kan undersökningen göras sittande. Under behandlingen kommer vi att lysa en lampa mot din mun och gå igenom tänderna en för en med en munspegel och ett instrument med en liten krok som används för att känna på tänderna och leta efter karies, dåliga fyllningar eller liknande.

Vi kommer även att undersöka tandköttet och avgöra om det är friskt eller om det av olika anledningar är inflammerat och känsligt. Din tandläkare kan eventuellt meddela dig att denne behöver peta lätt på tandköttet för att se om det uppstår blödningar. Tandkött som är inflammerat har väldigt lätt för att blöda.

När röntgenbilderna är klara kommer tandläkaren kunna se om du lider av eller i riskzonen för tandlossning. Vi kommer då också att undersöka tandköttsfickorna med en ficksond, en sorts mätsticka, för att mäta fickdjupet runt varje tand.

Vad händer efter din tandläkarundersökning?

När din tandläkarundersökning är klar kommer tandläkaren att gå igenom eventuella upptäckter som kräver behandling med dig. Om dina tänder kräver behandling så kommer tandläkaren att gå igenom behandlingsmetoderna, hur många besök som krävs och vad behandlingarna kommer att kosta. I vissa fall krävs ytterligare undersökning av en specialist för att kunna avgöra vilken behandlingsmetod som är bäst för just dig.

Oavsett om du har problem som kräver åtgärder eller helt frisk mun så kommer tandläkaren även att ge dig skötselråd för framtiden.

Är du i behov av tandläkarundersökning? Vi tar emot fasta patienter nu och erbjuder förmånliga priser för nya patienter som gör sin första undersökning på Stockholm Tandläkarcenter. Kontakta oss på 08 – 10 10 80 eller boka en tid online. Välkommen!

Dela denna sida