Invisalign i Stockholm – Tandreglering av högsta kvalitet

Få raka tänder med invisalign (osynlig tandreglering)

Invisalign är en säker och förutsägbar behandling som går ut på att reglera tänderna med plastskenor som är närmast osynliga för blotta ögat. Skenorna går att ta av när patienten önskar, till exempel inför ett viktigt möte eller en dejt, och byts ut varje vecka för att steg för steg korrigera tänderna. Metoden är bra för mindre estetiska bettfel och har blivit väldigt populär under de senaste åren. Våra tandläkare har 15 års erfarenhet med invisalign. Kontakta oss för gratis konsultation med våra erfarna tandläkare. Välkommen!

Invisalign – korrigera ditt bettfel med osynlig tandställning

Invisalign är en modern metod för tandreglering. Istället för traditionell tandställning som sitter fast på tänderna använder man plastskenor som är skräddarsydda för dina tänder. Med hjälp av plastskenor som byts ut varannan vecka flyttar man på de tänder som står på fel position tills man har uppnått önskat resultat. Invisalignskenor är nästan genomskinliga och det är svårt att se att du har plastskenor. Detta har gjort att fler vuxna patienter nu väljer att reglera tandraden med invisalign istället för traditionell tandställning.  Skenorna går dessutom att ta av när som helst, vilket underlättar vardagslivet. 

invisalign stokcholm

Hur fungerar plastskenorna? 

Med hjälp av plastskenor som kontinuerligt byts ut ser vi till att flytta dina tänder vecka för vecka. Skenorna är anpassade för att flytta dina tänder lite i taget. Så efter två veckor där dina tänder flyttat sig lite och anpassat sig till den nya positionen så är det dags för nästa skena som gör detsamma. Processen fortsätter tills tänderna är i den position som utlovats. Vissa behöver bara några få skenor för att bli nöjda medan andra kan ha 20-40 skenor som byts ut varannan vecka för att få den där perfekta tandraden.

Hur går behandlingen till?

  • Tandläkaren inleder med en klinisk undersökning av dina tänder och din mun. Sedan tas det röntgenbilder och digital avtryck av dina tänder. Vi använder oss av en digital skanner som skannar av dina tänder och din mun för att skapa en korrekt modell.  Modellen är en exakt kopia av tänder och fungerar som ett underlag för att framställa invisalignskenorna. En förutsättning att bli tandreglerad med invisalign är att din mun och tänder är sanerad.  Detta innebär att eventuella kariesangrepp är färdigbehandlade samt att tandköttet är friskt. Du ska också visa att du håller god munhygien.
  • Clincheck. Tandläkaren presenterar slutresultatet av behandlingen genom ett digitalt mjukvara. I det här stadiet kan du fortfarande göra ändringar om du önskar det. Om du är nöjd kommer tandläkaren att beställa skenorna och behandlingen kan påbörjas.
  • När skenorna anländer kommer du att få besöka tandläkaren igen. Ibland måste det limmas några “ankare” på dina tänder. Med ankare menas små fästen i tandfärgat material som underlättar för skenorna att flytta tänderna i den position som krävs. Tandläkaren kan även komma att minimalt slipa mellan dina tänder för att underlätta för förflyttningar. När behandlingen är färdig så poleras dessa “ankare” bort.
invisalign stockholm city

När används invisalign? 

Invisalign är en effektiv behandling på de flesta bettfelen. De bettfel som invisalign används mest på är:   

  • Korsbett. Tänderna i överkäken och underkäken turas om att vara framför eller bakom varandra. 
  • Trångställda tänder. Drar isär tänder som är för täta. 
  • Gluggar. Trycker samman tänder där det uppstått luckor.

Vad kostar behandlingen?

Kostnaden för invisalignbehandling ligger mellan 18-25 000 kronor per käke. Priset varierar beroende på hur många skenor som krävs och vilket skick dina tänder befinner sig i. Hos oss får du alltid en kostnadsfri invisalignkonsultation där du kan få svar på dina frågor. 

Dela denna sida