Tandfyllning Stockholm

Vi lagar hål i tänderna med vita tandfyllningar!

En tandfyllning ersätter delen av tanden som försvinner när du t.ex. får ett hål i tanden eller en del av tanden slagits av. De fyllningsmaterial vi använder är oftast naturligt vita och tas fram med ett material som heter komposit. Har du ett hål i tanden eller har en fyllning ramlat av? Kontakta oss för gratis konsultation om nästa steg.

Tandfyllning i Stockholm – kvalitet till rimligt pris

Om en del av en tand är skadad eller har ett hål på grund av karies kan man reparera skadan med en kompositfyllning. Det är en fyllning gjord i plast och har samma färg som dina övriga tänder. Fyllning i porslinsmaterial förekommer också och passar större lagningar och är även den tandfärgad.

tandfyllning stockholm

Hur går behandlingen till?

  • Tandläkaren undersöker inledningsvis tanden och ger dig lokalbedövning. Den skadade delen av tanden borras noggrant bort tills all skadad tandsubstans är borta. Tillsammans med tandläkaren kommer ni överens om ett fyllnadsmaterial som passar bäst för din tand.
  • Tandläkaren förbehandlar först området, fyller sedan den skadade delen av tanden med komposit och härdar avslutningsvis materialet. Är skadan nära tandroten lägger tandläkaren in ytterligare ett material som skyddar nerven.
  • Därefter putsas och poleras tandfyllningen så att den passar in med resten av den naturliga tanden.
  • Du kan äta som vanligt oftast en timme efter behandlingen eller när bedövningen har släppt – om din tandläkare inte sagt något annat.
  • Det kan förekomma ilningar en tid efter behandlingen. Om detta håller i sig längre än tre månader bör du kontakta din tandläkare för konsultation.
tandfyllning stockholm city

Hur mycket kostar en tandfyllning?

Beroende på omfattningen av skadan och vilken tand det gäller så varierar priset på fyllningen mellan  900–2500 kr. Det är ett relativt enkelt ingrepp och ett bra resultat uppnås omedelbart. Observera att Försäkringskassan oftast täcker en stor del av denna kostnad. Men vissa patienter kan vara i behov av andra behandlingar på grund av skador på tanden och nerverna. Våra tandläkare kommer då att diskutera behovet med patienten och lämna ett prisförslag innan behandlingen påbörjas. 

Tandfyllning i tandfärgade materialer

De olika materialen har olika kvaliteter. Kompositfyllningar och porslinsfyllningar är de vanligaste. Även guldfyllningar kan väljas men då är priset dyrare. Amalgamfyllningar som var vanligt förr i tiden används aldrig längre eftersom den har negativ påverkan på både människor och miljö. Vill du byta ut din amalgamfyllning till kompositfyllning så hjälper vi dig med det.

Kontakta oss för gratis konsultation. Läs mer om våra priser här. Kontakta oss på 08-101080 eller boka en tid online. Välkommen!

Dela denna sida