Tandimplantat Stockholm

Ersätt en förlorad tand med ett tandimplantat!

Tandimplantat är numera bland de vanligaste behandlingarna och används för att ersätta en eller flera förlorade tänder. Implantatbehandlingar är väldokumenterade och har god prognos. På Stockholm Tandläkarcenter utförs behandlingen endast av erfarna och nischutbildade tandläkare. Behöver du ersätta en tand eller flera tänder? Kontakta gärna oss för en konsultation (kostnad för konsultationen är 399 kr). Välkommen!

Vad är ett tandimplantat?

Om du har förlorat eller skadat en eller flera tänder kan ett tandimplantat ersätta tandluckan. För att ersätta en förlorad eller skadad tand behöver man operera in ett tandimplantat i käkbenet. Tandimplantatet fungerar då som en konstgjord rot i form av titanskruv som tandläkaren sedan fäster en krona på. Vid större tandluckor eller helt tandlösa käkar används istället flera tandimplantater som en implantatbro fästes på.

tandimplantat stockholm city

Tandimplantatbehandling är en säker behandling, vilket resulterar i att du får porslinständer som fungerar i princip lika bra som naturliga tänder. Behandlingstiden kan variera beroende på hur käkbenet ser ut och status av dina övriga tänder. Vanligtvis är behandlingstiden 3–6 månader men vid mer avancerade fall kan det ta upp till 12 månader.

Hur går tandimplantatbehandling till?

  • Först undersöker tandläkaren din mun, tänder och käkben. Man tar också röntgenbilder för att avgöra om behandling med implantat är en möjlig lösning. Om tandimplantat är rätt behandling för dig får du en ny tid för operation för att fästa titanskruven/skruvarna i käkbenet.
  • Tandimplantat behöver oftast 3-6 månader för att läka in i käkbenet. Du får tillfälliga tänder under läkningstiden.
  • Efter läkningstiden tillverkas en krona av våra tandtekniker som skruvas på tandimplantatet. 
tandimplantat stockholm

Vad är priset på tandimplantatbehandling?

Vi håller konkurrenskraftiga priser. För okomplicerade fall där patienten önskar att ersätta en tandlucka så ligger priset på 23 000 – 27 000 kr. Observera att Försäkringskassan oftast täcker en stor del av denna kostnad.

För mer komplicerade fall önskar vi först undersöka patienten innan ett kostnadsförslag lämnas.   

Ersättning från försäkringskassan vid tandimplantat

Statligt tandvårdsstöd omfattar alla personer som är inskrivna hos Försäkringskassan. För dig som ska göra en tandimplantatbehandling innebär högkostnadsskyddet att du endast betalar en del av tandvårdskostnaden och att försäkringskassan står för resten. Våra tandläkare erbjuder alltid ett skriftligt kostnadsförslag som du godkänner innan behandlingen påbörjas.

Boka en konsultation för tandimplantat

Vi jobbar endast med originala implantatsystem och använder oss av den senaste tekniken inom tandimplantatbehandlingar. Boka gärna en konsultation (kostnad för konsultationen är 399 kr) om du önskar att ersätta en förlorad tand med ett tandimplantat . Efter konsultationen kommer du få reda på hur behandlingen går till, hur lång tid behandlingen tar och får ett vägledande prisförslag. Vi svarar gärna om du också har andra frågor.

Dela denna sida